Poftiti la .... Targul de Craciun (Sibiu)?

duminică, decembrie 01, 2013 bydee-make-up 0 Comments

Hello ladies,


    Aceasta postare ii este dedicata Deenei, o mare iubitoare a sarbatorilor de iarna care acum este in carantina, cu o pustoaica care a primit cadou una dintre "bolile copilariei" pe care nici ea nu o avuse. Draga mea, datorita tie am scos nasul afara in ger si nu-mi pare rau!
    Datorita insistentelor ei si noii mele porecle - Grinchy, am decis ca in acest an sa ignor frigul si sa profit mai mult de frumusetea iernii, asa ca ieri seara, echipati pana-n dinti (Doamne iti multumesc ca mi-ai dat minte si ca am luat cea mai groasa caciula pe care o aveam in casa!), porneam la plimbare.
    Cand am iesit, temperatura parea rezonabiladar prietenul meu, se uita la cer si-mi spune: O sa fie foarte frig! E senin... Ok, ma gandesc eu ca nu va fi "Necuratu'" chiar atat de negru si acceleram putin "per pedes-ul". Am plecat pe jos deoarece am zis ca facem totul cap-coada, inclusiv vin fiert. 
   Ajungem repejor in zona centrala si eu ...astept sa fiu orbita de lumina noilor beculete de pe strada Nicolae Balcescu dar constat ca acestea au fost inlocuite. Daca veniti in Sibiu si va asteptati sa descoperiti o strada diferita fata de cea de anul trecut, o sa va dezamagesc putin... Oricum, hainutele de sarbatoare sunt vizibile iar strada arata frumos.

    Continuam plimbarea, vedem deja perdeaua de beculete si ajungem in zona cea mai importanta, intram in Piata Mare la Targul de Craciun. Arome apetisante te intampina la tot pasul, gherete cu cadouri intr-o gama foarte diversificata ne fac sa incetinim si sa ne uitam in "ograda" fiecaruia. Inghesuiala o luasem in calcul, asa ca nu ne surprinde. Prietenul meu s-a intristat putin deoarece nu reusea sa prinda cadre care sa-l satisfaca.

    Copilasii se pot bucura de Atelierul lui Mos Craciun si un parc de distractii in miniatura.


   Inaintam, incepem sa simtim frigul, asa ca ne abatem din nou si ne luam cate un pahar cu vin aromat si fructe.
    Ajungem in zona patinoarului, auzim muzica, ne apropiem si atunci imi aduc aminte de spectacolul Feerie pe gheata. Il intreb pe prietenul meu daca doreste sa ramanem, el imi raspunde afirmativ si asteptam ... Cu intarzierile de rigoare, dupa 50 de minute in ger si cu o intarziere de 15 minute  incep sa isi faca aparitia patinatorii (Romania, Elvetia, Italia, Germania, Austria, Ungaria - sper sa nu gresesc) care ne uimesc prin reprezentatiile lor iar in momentul in care le vad costumele incep sa tremur si mai tare (nu vreau sa stiu cate grade - cu minus au fost). Eleganta, gratia si frumusetea lor m-a facut sa uit de frig si sa ma las furata de toata emotia pe care o transmiteau. La finalul primei parti am decis ca e cazul sa plecam deoarece nu-mi mai simteam degetele de la picioare si oricum, urma o pauza in care gheata cea proaspata trebuia refacuta.

     
   Am ajuns acasa inghetati bocna dar fericiti ca am avut ocazia sa vedem ceva inedit. A fost frumos si cu siguranta ne vom intoarce si weekend-ul viitor.
    Deena, sper ca esti mandra de mine!
    Acestea fiind spunse .... Poftiti la .. Targul de Craciun?
    

Kiss Kiss si La multi ani Romania!



 
    

You Might Also Like