#poartaturcoaz si #staifaragrija

joi, octombrie 01, 2015 bydee-make-up 0 Comments

Hello ladies,

    Ieri, mediul online a fost impanzit de fotografii cu articole vestimentare turcoaz, insotite de hashtagurile #poartaturcoaz si #staifaragrija. Sunt sigura ca v-ati intrebat care a fost motivul acestui "manifest" iar astazi, venim si cu explicatiile.



    In cazul in care nu stiati, luna octombrie este luna constientizarii si prevenirii cancerului de col uterin, iar JustAD si Clinica Elginmed anunta cea de-a doua editie a Conferintei Nationale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care va avea loc pe 22 octombrie in Bucuresti si ... va fi transmisa live - anul acesta - in Sibiu si in Iasi.
   In Romania, sunt diagnosticate zilnic noua femei, iar la fiecare patru ore, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin. Este o statistica mai mult decat ingrijoratoare, datorata in principal faptului ca simptomele cancerului de col uterin nu sunt intotdeauna evidente si, de cele mai multe ori, acesta ajunge sa fie diagnosticat într-un stadiu mult prea avansat. De aceea, este foarte importanta testarea periodica, in vederea depistarii la timp a celulelor precanceroase. 
    Proiectul Alege viata urmareste informarea la un nivel ridicat cu privire la usurinta preventiei in ceea ce priveste virusul HPV si cancerul de col uterin in randul femeilor cu varsta cuprinsă intre 20 si 45 de ani din Romania. 
  Anul trecut am numărat 400 de participante la conferinta iar, la final de campanie 1000 de vouchere prin care femeile au beneficiat de consultatie gratuita si o reducere considerabilă la screening, au ajuns la femeile din Bucuresti si din toate colturile tarii. Astfel, am reusit sa indeplinim scopul proiectului, schimband macar un pic statisticile Romaniei cu privire la victimele cancerului de col uterin.
    "Importanta preventiei este una semnificativa, atat pentru pacienta, deoarece vorbim despre o patologie potential letala, cat si pentru sistemul medical, evitandu-se astfel costuri suplimentare considerabile asociate tratamentului si urmaririi oncologice. Implicarea mea intr-o astfel de campanie vine din dorinta mea, in primul rand ca femeie, de a schimba ceva si porneste de la premisa ca un gest simplu si necostisitor poate evita o boala grava cu consecinte si mai grave pe toate planurile: personal, familial si socio-economic”, spune dna. doctor Elvira Bratila, medic primar obstetrica-ginecologie.
      Informatii complete despre cum se pot preveni toate aceste consecinte pot afla gratuit joi, 22 octombrie, in cadrul Conferintei Nationale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. Participantele sunt asteptate incepand cu ora 18:00, la Camera de Comert si Industrie din Bucuresti si la Hotelul Ramada, in Iasi si Sibiu.

    "Anul acesta vor fi speakeri prezenti in fiecare locatie si ne dorim sa existe interactiune intre cele trei orase in care aducem conferinta anul acesta”, spune Alina Stanciu, manager JustAD si coordonatorul echipei de organizare a proiectului. 
    Accesul la Conferinta Nationala de Prevenire a Cancerului de Col Uterin este gratuit si este oferit in baza completarii formularului de inscriere de pe www.alegeviata.com/inscrieri. Acest proiect a fost gandit ca o rascruce de drumuri. E punctul in care drumurile a mai multor specialisti se intalnesc, se unesc si croiesc, cu si mai multă forta, un alt drum, mai lin, fara ascunzisuri, un drum pe care sa pasească cu incredere femeile din Romania pentru care dreptul la informatie nu a disparut. 
    Pentru mai multe informații, vizitati site-ul http://www.alegeviata.com.
    Ce ziceti? Participati si voi la Conferinta Nationala de Prevenire a Cancerului de Col Uterin in acest an?

Kiss Kiss Dee



You Might Also Like