Poftiti la... lacul Negovanu?

duminică, decembrie 06, 2015 bydee-make-up 0 Comments

Hello hello,

    Nu stiu daca va mai amintiti de aceasta postare dar noi, nu vom uita niciodata aceasta aventura. Era una dintre primele noastre experiente de "muntomani", n-aveam habar de cum se mananca traseele, mergeam doar pe unde ne taia capul si uneori mai ceream si indicatii de la oameni care pareau sa aiba habar de zone. Ei bine, acum, dupa trei ani, razand cu sora lui Marius pe aceeasi tema (da, inca mai radem) am realizat incotro ne directiona domnul cu care discutasem. Probabil, nu cunostea termenul de lac Negovanu si se gandea ca vrem sa ajungem la Iezere pentru ca stiu ca ne spusese ca la un moment dat se va face o carare la dreapta, carare pe care noi n-am gasit-o. Bine, ar fi fost super daca am fi mers pe acel traseu dar din pacate, experienta a fost un fiasco total.
     In luna noiembrie, refugiul nostru de weekend a fost Paltinisul si in timp ce ne indreptam spre trasul catre Varful Batrana, am zarit si traseul care duce spre Lacul Negovanu - lacul Gatul Berbecului. Am vazut ca durata sa ese de 2 -2.5 ore - triunghi rosu si ne-am propus sa il cucerim.


     Dupa doua saptamani, ne-am prezentat la apel si cu zambete largi am pornit pe traseu. Totul parea promitator la inceput, stiam la ce sa ne asteptam asa ca, am inceput coborarea lina spre lac.



    La un moment dat traseul coteste la stanga si de-aici incepe adevarata aventura. Nu stiu daca am mai fost vreodata intr-o zona atat de salbatica (probabil la Varful Cheia Bandei dar oricum acolo, traseul era de creasta, nu trebuia sa mergem prin padure).  Daca stau bine sa ma gandesc nici nu stiu daca a mai mers cineva pe acest traseu, cu exceptia celor care l-au marcat (sa le dea Dzeu sanatate pentru ca daca traseul nu ar fi fost marcat bine, ne-am fi pierdut fara drept de apel). 
    Asa, zona salbatica - bifat, copaci cazuti - bifat, vant puternic -bifat, sunete ciudate facute de vantul care batea printre copacii uscati - bifat. Nu spun toate aceste lucruri cu intentia de a va speria, ci ma gandesc ca, poate mai exista aventurieri care ar dori sa parcurga acest traseu si ar fi bine sa fie pregatiti psihic.


     Sinugura poienita cu care ne-am intalnit pe traseu.



     Dupa ce am trecut peste aceste aspecte am ajuns la un drum, nou, proaspat, ca-n palma (Marius l-a cautat pe harta si nu l-a gasit asa ca eu am preferat sa-i spun drumul fantoma). Nu trebuie sa-l traversati pentru ca daca va uitati in partea stanga o sa zariti triunghiul sugubet cu cararea-i salbatica. Mai mergeti putin prin padure si ajungeti din nou la drumul cel fantomatic si de aceasta data in veti traversa.
     Atentie. Din exces de zel, constructorii au taiat si copacii cu marcajul asa ca va trebui sa va ghidati dupa fasiile din material plastic legate de crengile copacilor (cred ca sunt confectionate din plase din Penny Market)... si apoi dupa ce va adanditi putin in padure veti zari din nou treiunghiul. Coborarea e destul de lina pana la ultima parte in care traseul te face sa simti ca ai unghii la picioare. O da....


    Noi am pacurs traseul in  2.20 ore pentru ca ne-am poticnit de mai multe ori in zona copacilor cazuti si a traseului pe care nu-l mai zaream. 
    Dupa ce am ajuns jos, am constatat ca nu prea avem cum sa "dam ocol" lacului pentru ca timpul nu ne mai permitea si am decis sa admiram doar o mica bucatica dupa care sa facem cale-ntoarsa. 






    Am ajuns la masina in jurul orei 16:30, un lucru foarte bun pentru ca la ora 17:00 soarele apunea si zau ca n-as fi fost curioasa de o experienta Bear Grylls in salbaticie.
     Nu regret ca am parcurs acest traseu dar, ca sa fiu 100% sincera, nu as mai repeta experienta. Pe lista mea, lacul Negovanu a fost bifat si capitolul s-a incheiat.
     Am profitat de un nou weekend cu vreme frumoasa, am ajuns la lacul sugubet parcurgand o distanta de 17 km dus-intors spre deosebire de experienta de acum trei ani in care aceasta a fost doar distanta dus.
     Si-am incalecat pe-o sa si v-am impartasit experienta.
      Intrebarea mea, ca de obicei e: Poftiti la... Lacul Negovanu?

Kiss Kiss Dee

P.S.: In cazul in care aveti o masina care se descurca si pe drumuri forestiere, puteti sa ajungeti la minunatul lac fara niciun efort. Noi n-am riscat, am preferat aventura per-pedes.

You Might Also Like