Un an printre comori (editia 2016)

joi, decembrie 29, 2016 bydee-make-up 0 Comments

Hello hello,

    Inca nu-mi vine sa cred ca a venit momentul retrospectivelor. Cred ca voi continua sa ma mir pana la sfarsitul saptamanii pentru ca inca nu ma pot obisnui cu ideea ca 2016 se apropie de sfarsit. 
    A fost un an care a zburat ca vantul si ca gandul dar acum, uitandu-ma la planurile pe care ni le facusem la inceput (click aici in cazul in care nu ati vazut Trips Bucket List-ul) nu pot sa spun decat ca-mi creste inima de bucurie. Am incercat sa profitam de fiecare clipa libera si am reusit sa bifam mai mult decat ne-am fi imaginat.
    Nu ma credeti? Atunci va invit intr-o mica excursie pe taramul amintirilor!



1. Prima aventura pe munte a avut loc mai repede decat ne-am fi imaginat iar Varful Chica Fedelesului a fost cucerit la finele lui februarie. A fost frig, a fost solicitant si foarte, foarte frumos (intreaga postare aici). Ma bucur ca am invatat sa ma echipez (cat de cat) corespunzator si sa ma bucur de frumusetea iernii. Da, mi-au trebuit 30 de ani ca sa reusesc asta dar, mai bine mai traziu decat niciodata, nu-i asa?


2. Dupa o scurta pauza de hoinareala am reusit sa ajungem si la Calcarele Ampoitei. In aprilie vremea era frumoasa iar noi nu am putut sa ratam momentul. Am descoperit un loc de poveste despre care v-am povestit in acest articol.


3. Varful Cindrel a fost prima cucerire notabila cu care ne-am mandrit in 2016. A fost un traseu destul de lung dar a fost deosebit de frumos, am avut parte de o vreme excelenta in ciuda vantului care batea fara mila iar frumosul varf s-a lasat cucerit fara sa ne dea prea multe batai de cap. Intregul articol poate fi analizat, aici.


4.  Cu bocancii pregatiti si cu zambete largi am continuat lista cuceririlor. Varful Scara a fost urmatorul pe lista noastra iar noi am dorit sa ajungem sa-i dam binete in momentul in care rhododendronul inunda muntele si-i ofera un colorit spectaculos. Din pacate n-m avut prea mult noroc in privinta nuantelor deosebite dar de cucerit, tot l-am cucerit. Intreaga aventura a fost prezentata in acest articol iar noi incepeam sa ne simtim din ce in ce mai mandri de realizarile noastre.


5. Lacul Rosu-Cheile Bicazului-Lacul Izvorul Muntelui - o excursie de nota 10. Ne doream (in special eu) sa ajungem la Cheile Bicazului si in acest am reusit sa bifam si acest taram minunat. Mi-a placut la nebunie aventura printre stancile infricosatoare, m-am bucurat de frumusetea Lacului Rosu si am descoperit linistea de la Lacul Izvorul Muntelui. Toate amintirile au fost presarate in acest articol pe care-l recitesc cu drag de cate ori am ocazia.


6. Am ajuns la partea mea preferata. Concediul in care am descoperit Babele, Sfinxul, Varful Omu si Varful Ocolit. In acest articol am incercat sa va transmit cateva bucatele din entuziasmul meu si sper ca am si reusit. Nici nu va puteti imagina de cand visam sa cutreier potecile Bucegilor si de cate ori planurile mi-au fost date peste cap. Privind jumatatea plina a paharului si gandindu-ma ca tot ce se intampla, are un scop bine definit pot sa spun ca ma bucur ca am amanat aceasta aventura. Acum am reusit sa ramanem mai multe zile prin zona si am profitat de fiecare clipa.


7. Lacul Bolboci-Turbaria La Laptici-Pestera Ialomitei noi aventuri in Bucegi, aventuri in care nici ploaia nu ne-a speriat, nici noi nu ne-am dat batuti cu una cu doua. Acest articol este dovada clara a celor afirmate mai devree si ma bucur enorm ca am reusit sa mai bifam cateva locuri minunate din tarisoara noastra cea frumoasa.


8. Crucea Eroilor Neamului - locul pe care-l visam de ani buni. Am fost atat de aproape de ea de mai multe ori (cu gandul sau in trecere prin zona) si niciodata n-am reusit sa o cuceresc. Totusi in acest an, planetele s-au aliniat si am reusit. V-am povestit cu mandrie despre traseul pe care l-am strabatut in acest articol si de fiecare data cand vad fotografiile pe care le-am facut imi "creste inima" de bucurie. Imi doresc sa mai ajungem sa-i dam binete si in alte anotimpuri si sper sa reusim sa o facem cat mai curand.


9. Varful Negoiu, al doilea varf din Romania nu s-a lasat cucerit prea usor dar nici noi nu ne-am dat batuti. Am inaintat tiptil, cu ambitie, am obosit, ne-am hidratat si-am continuat. Nu e usor sa ajungi in varf dar momentul acela in care faci primul pas si atingi monumetul, placuta, gramada de pietre care il semnalizeaza, acela e momentul tau, momentul in care uiti de orice durere, orice efort si esti mandru de tine, de ce ai realizat. Oh, e o senzatie unica, credeti-ma pe cuvant! Acesta este articolul pe care l-am dedicat aventurii care ne-a condus spre faimosul varf.


10. Varful Gropsoarele,spre surprinderea mea, cea mai populara postare Pofititi la... Excursia in Muntii Ciucas nu a fost planificata, iar ideea ne-a venit instant in momentul in care ne gandeam unde am putea sa aniversam "sweet sixteen-ul" relatie noastre. Ei bine, n-a fost chiar in ziua X dar a fost o excursie perfecta. Vremea a fost de nota 10, Ciucasul ne-a cucerit cu frumusetea sa iar articolul dedicat aveturii de la Varful Gropsoarele a fost prezentat aici.


11. Varful Ciucas, ultima cucerire notabila din acest an. In acest articol v-am prezentat un traseu destul de usor, o aventura placuta si doi oameni fericiti. L-am cucerit fara sa stam pe ganduri si-am hoinarit voiosi pe cararile sale pana cand am simtit ca ne-am incarcat bateriile si-nca putin mai mult.


     Acestea au fost o parte din aventurile noastre, aventuri pe care le-am prezentat si pe blog. Nu v-am mai povestit despre excursia pe care am facut-o pe Transalpina si imprejurimi, Piatra Secuiului editia de toamna, Cascada Balea (editia de vara si de iarna) si aventurile recente prin muntii Cindrel. Daca doriti si ele pot beneficia de articole speciale aici, pe blog.
     Noi ne mandrim cu fiecare cucerire si ne simtim din ce in ce mai bogati (Al doilea varf din Romania, cele mai inalte varfuri din Bucegi, cele mai inalte varfuri din Ciucas si cel mai inalt varf din Cindrel. Asa da!). Suntem foarte bucurosi ca am reusit sa descoperim atat de multe locuri minunate si abia asteptam sa pornim in cautarea unor noi comori.
     Asa cum am mai afirmat si in alte postari, pentru noi adevarata bogatie consta in ceea ce descoperim, ceea ce vedem, amintirile pe care le dobadim. Va invitam si pe voi sa va bucurati de tot ceea ce puteti cuceri in tara noastra si va garantam ca n-o sa regretati nicio secunda. Pe cuvant de cercetasi!
     Voi ce ati descoperit in acest an?
      Ce recomandari aveti pentru noi?

Kiss Kiss Dee

You Might Also Like