Masca de fata cu argila Rhassoul si serum de fata cu ulei de argan si extract de trandafir

joi, mai 15, 2014 bydee-make-up 0 Comments

Hello ladies,

    Stiu ca stiti ca-mi place sa-mi rasfat tenul cu masti "home made".
    Imi place sa le prepar singurica, sa vad ce pun  in ele sa ma mandresc cu rezultatele obtinute.
     Pentru reteta de azi am folosit doua produse pe care le-am primit de la Longeviv.
    Sunt o fana infocata a argilei si imi doream sa testez si alte sortimente pentru a avea un termen de comparatie asa ca, Argila Rhassoul "a picat la fix". Recomandarea serumului de fata cu ulei de argan si extract de trandafir le-a apartinut colaboratorilor mei iar eu am acceptat fara sa stau pe ganduri.


    Argila provine din lava vulcanului din muntii  Atlas din Maroc, este perfecta ca tratament impotriva acneei si datorita calitatilor smectice poate fi folosita atat ca masca pentru par cat si pentru corp. Continutul mare de minerale a fost specificat la cea de-a 12-a Conferinta din 1985 de la Institutul de Fitoterapie din Paris, unde s-a precizat ca acest lut contine un nivel ridicat de potasiu, magneziu, calciu si bioxid de siliciu.
Nu contine parabeni sau agenti chimici artificiali.
    Dupa o descrierere ca cea de mai sus, cum sa ii rezisti?
    Am testat-o rapid pentru ca eram foarte curioasa de actiunea sa.


    Spre deosebire de argila pe care o folosisem pana acum, aceasta are o nuanta mai inchisa si un aspect mai dur.
   Intr-un bol, am pus o jumatate de lingura de argila, apa si cateva picaturi din sermul de fata. Cu spatula din silicon pe care o folosesc la gatit (nu este bine sa amestecam produsele cu ustensile metalice deoarece acestea isi pierd/diminueaza proprietatile) am amestecat energic si am aplicat potiunea.


    Timp de 20 de minute mi-am propus sa stau cumintica, incercand sa nu schitez niciun zambet deoarece mi-era teama sa nu crape si sa cada. Mi-e greu sa fiu serioasa atunci cand trebuie, mai ales ca figurile de "ninja" vin la pachet cu mastile colorate (asta-s eu, ce sa-i fac ...).
    Dupa expirarea timpului cu ajutorul buretelului din dotare am revenit la forma initiala observand urmatoarele aspecte:
- ten luminos si hidratat;
pori curati, puncte negre reduse;
- piele neteda datorita exfolierii usoare pe care ne-o ofera argila sus numita si catifelata, datorita serumului;
- spre surprinderea mea, nu am sesizat nicio iritatie (cand foloseam un alt sortiment de argila sesizam cateva cateva pete rosiatice in zona T) dar, prietenul meu care are tenul mai sensibil a avut mici pete in zona tamplelor (da, uneori il "oblig" sa testeze produse alaturi de mine).
    In cazul in care va tenteaza, puteti sa o achizitionati la un pret de 16 lei.

    Si daca tot aveam serumul de fata cu ulei de argan si extract de trandafir m-am gandit sa il folosesc si in varianta solo.


    I-am citi descrierea care m-a convins: Piele hidratata inseamna piele fara riduri. Ajuta pielea sa se refaca dupa efectele poluarii. Reduce iritarea si roseata tenului. Bogat in acizi grasi. Uleiul de argan contine un sebuum ce regleaza pielea cu aspect uleios. Uleiul de trandafiri se foloseste de secole si este perfect pentru a reda luminozitate si prospetime tenului.
    Are o aroma foarte placuta, cele doua ingrediente facand o echipa excelenta si din punct de vedere olfactiv.    Nu l-am aplicat decat seara deoarece dimineata prefer o crema usoara care sa se absoarba cat mai repede. Totusi, dintre toate uleiurile pe care le-am folosit pana acum acesta este cel mai rapid la capitolul absorbtie.
    In cazul in care aplic o cantitate mai mare trebuie sa astept putin pana sa ma retrag la "Cabana Plapumioara" dar aplicat intr-o cantitate mai mica nu mi-a creat probleme. Dimineata, tenul meu arata hidratat si catifelat, imi e recunosator pentru rasfatul pe care i-l ofer.
    Spre fericirea mea este non-comedogenic, nu am avut problemele cu el.
    Eu am testat o varianta mini dar va spun ca este foarte spornic si de o luna inca nu am consumat nici 1/4 din cantitatea sa.
   Pretul variantei de 30 ml este de 105.40 lei.

In concluzie, va spun sincer ca ma bucur ca am descoperit aceste produse. Tenul meu arata bine si se simte bine iar nu pot sa fiu decat entuziasmata.

Voi cu ce va mai rasfatati tenul?
Ati folosit cele doua produse?

Kiss Kiss Dee

You Might Also Like