Ramble de #bookaholic

duminică, martie 18, 2018 bydee-make-up 0 Comments

Buna, draga mea,

    Postarea de azi va relata intocmai aventurile zilei de joi, aventuri in care o sa iti prezint fara impopotanari prin ce trece un #bookaholic atunci cand stie ca e neaparat necesar sa puna mana pe o carte buna.
    Nu mai e un secret pentru nimeni faptul ca eu si Deena, impartasim printre multe altele si pasiunea pentru carti. Chiar daca avem o multime care abia asteapta sa fie citite de fiecare data cand vedem cate o promotie pe elefant sau libris, incepem sa ne frangem mainile si sa ne intrebam cate carti sa punem in cos. Apoi, simtind apasarea constiintei si consultandu-ne in cel mai critic mod, incepem sa taiem de pe lista cate un titlu, doua, trei, cu promisiunea de le cumpara dupa ce meritam (adica dupa ce mai citim o parte dintre titlurile care stau sa cada pe noi).
    De fiecare data cand ne intalnim facem si cate un schimb de carti (sper ca, copacii care au fost sacrificati pentru ca titlurile noastre sa vada lumina zilei sa fie bucurosi) iar eu, incerc sa ma mobilizez si sa citesc cat mai mult pentru a le returna si pentru a-mi reimprospata stocul.
    Saptamana trecuta am terminat "Cand infloreste liliacul" - o carte extraordinara, pe care ti-o recomand si tie daca subiectul Al Doilea Razboi Mondial este pe placul tau si stateam in fata biblioticii, intrebandu-ma ce sa mai aleg. Titluri erau multe, "Pofta de ciocolata" era din nou inceputa si pusa "on hold" dar simteam ca Universul imi pregateste ceva.
    Am pus mana pe telefon, mi-am verificat mesajele si am vazut ca Deena, inculpata in cauza, imi lasase un mesaj scurt si la obiect: Jojo Moyes este pe val cu "In cautarea unui destin" si mai am 30 de pagini din carte. Si pentru ca tacamul sa fie complet iar fluturii din stomacul meu sa inceapa sa faca si mai multe tumbe, finalul apoteotic a fost seamana cu Ultima scrisoare de dragoste.
    Vai de mine!

    Iti dai seama ca am uitat de mine si de toate cartile pe care le asteptam, am strans telefonul bine astfel incat sa nu-l scap si-am inceput sa tastez cu sete, mesajul cu solicitarea unei intalniri de urgenta. Stiam ca o sa termine cartea in acea seara. Bookaholicii simt!
     Draguta ca intotdeauna, Deena mi-a confirmat intalnirea, care urma sa fie sarbatorita si cu un vin spumant cu iz de barfa asa ca ziua de joi urma sa fie perfecta.
    Vazandu-mi de ale mele si lansand telefonul la o parte, m-am culcat linistita doar cu gandul de a ma trezi mai devreme in dimineata zilei de joi pentru a merge per pedes la serviciu si ulterior la prietena mea cu obsesii similare.
     Zis si facut, dimineata m-am trezit fresh, nerabdatoare, doar cu gandul la titlul sugubet. Ca de obicei, mi-am pregatit cafeaua, am pornit calcalculatorul iar dupa ce mi-am verificat mail-urile si comentariile am sesizat ca Facebook-ul imi arata insistent un mesaj nou. 
    Un mesaj nou de la Deena. Ce draguuut! Sigur doreste sa-i confirm intalnirea de gradul 0. Click, click si soc! Au intervenit niste probleme tehnice in familie, probleme care-s musai de rezolvat fix in aceasta dupa amiaza. O nuuuuuuuuuuu!
     Ma intristez, stau, analizez si iau decizia care o sa-mi puna dimineata pe jar (nu de alta dar am mai pierdut ceva vreme si cu reducerile de pe Kurtmann. Shhh! Nu spune la nimeni! Dar am o scuza. Erau 80%! Nu pot sa fiu judecata pentru asta!): Ce faci peste 30 de minute?
     Ea-mi spune ca trebuie sa o duca pe Katia la scoala si ca la 7:30 ar trebui sa iasa din casa. Eu ma vaiet si ma tangui si obtin un 7:40. Victorioasa, tasnesc pe usa din sufragerie, incep sa arunc haie pe mine, farduri aleatoriu pe fata, samponul uscat curge valuri, valuri iar dupa 10 minute ies di casa in pas sarit in timp ce tastez cu sete ca ajung.
     Masina avem, benzina avem, cheie si ... observ. Geamurile de la masina sunt aburite doar pe partea dreapta. Nu mai cobor sa le sterg si incerc sa intuiesc daca se apropie vreo masina de mine, intorc rapid in timp ce o "doamna" grabita ma claxoneaza, as claxona-o si eu dar in gandul meu ii spun mult mai multe (caracter vulcanic dom'ne) si plec.
     Traficul e nebun, oameni care se grabesc spre scoala sau serviciu se inghesuie pe fiecare straduta, iar eu incerc sa imi pastrez calmul. Imi spun si cateva rugaciuni in gand pentru ca mi-e teama ca n-o sa gasesc loc de parcare in fata blocului si astrele-mi surad.
    Sun la interfon, tasnesc in lift si-ajung chiar mai repede decat imi propusesem. Cu privirea unui om care-si pierde mintile intru in casa, o salut rapid pe Deena si inhat cartea, o mangai si ma simt invingatoare. Katia, calma se uita la noi, cele doua Diane nebune in timp ce-si bea tacticos apa. Arati bine azi!
    Mi-ai facut ziua, Katia! Pe langa faptul ca am pus mana pe o carte pe care probabil n-o sa am timp sa o citesc pana in weekend (lucru care s-a si intamplat de altfel) am fost si laudata pentru outfitul meu fugitivo-rebel. Cum sa nu-ti priasca ziua de joi?
     Dupa ce le-am salutat pe fete am coborat linistita la masina si am pornit linistita, amestecandu-ma cu oamenii grabiti din trafic. De data aceasta nu mai aveam niciun motiv de agitatie. Ma indreptam linistita spre serviciu, lasanu-i pe altii sa-si faca loc in fata mea. Eu n-o sa ma mai grabesc, sunt impacata (spuneam eu... pana la pauza de masa, dar asta e o alta poveste)!
     Tu ce relatie ai cu cartile? Simti ca nu mai poti sa faci nimic daca nu ai un titlu sau esti mai rabdatoare?
     Cat de #bookaholica esti?
  
Kiss Kiss si o duminica de vis!

You Might Also Like